Algemeen

Koning & Drenth B.V. wordt door veel opdrachtgevers ingeschakeld om hun transport in te vullen. Hiervoor beschikken wij over verschillende vrachtwagen-combinaties. Dagelijks zijn er ca. 70 voertuigen onderweg. De meeste zijn uitgerust met schuifvloeren voor het horizontaal lossen van de goederen. Daarnaast hebben we tautliners, kippers en container-afzet-combinaties voor dedicated regionaal vervoer. Koning & Drenth richt zich op de industriële, de recycling en de agrarische sector. Dit doen we in de Benelux, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Truck- en Trailerservice

Wij doen onderhoud- en reparatiewerkzaamheden aan trucks en trailers. Tevens hebben we een wasstraat voor trucks en trailers.

Interesse in wat we voor u kunnen betekenen? Bel Anton Drenth 0031-597-336201 of stuur een email naar adrenth@kdtransport.nl

Recycling

Vanwege het grote wagenpark wordt Koning & Drenth vaak ingeschakeld voor het vervoer van recycling materiaal. Waar grote hoeveelheden product vrijkomen is Koning & Drenth de juiste transportpartner. Wij beschikken over de benodigde afvalvergunningen voor Nederland, Vlaanderen, Wallonië, Duitsland en Engeland.

Industrieel

De industrie heeft aan Koning & Drenth een betrouwbare partner. Voor enkele opdrachtgevers wordt dan ook ‘dedicated vervoer’ geregeld. Vrachtwagencombinaties worden specifiek ingericht of uitgerust voor de transportbehoefte. Zo rijden we voor een palletfabrikant rijden we met wisseltrailers zodat het laden/lossen los gehaald is van het transport. Voor een energiecentrale hebben we speciale schuifvloer trailers die in 6 minuten 100m3 hout lossen. Door het transport bij het transport van suikerbieten speciale schuifvloer trailers in te zetten kan pulp retour worden geladen.

A.D.R.

Voor het vervoer van gevaarlijk afval zijn onze chauffeurs opgeleid volgens de ADR-richtlijnen. Onze veiligheidsadviseur informeert ons omtrent de nieuwste richtlijnen en ziet toe dat de regels worden nageleefd. Voor het vervoer naar en van Duitsland zijn wij in het bezit van het Formblatt Erlaubnis nach par. 54

Agrarisch

Vanuit het verleden is er met de agrarische sector een sterke verwantschap. Samen met opdrachtgevers ontwikkelen wij logistieke concepten die win-win situaties opleveren.
 In deze sector vervoert Koning & Drenth onder andere groenvoeders, suikerbieten, hennephout en bietenpulp. Een deel van onze voertuigen voldoet aan de GMP-regelgeving.